Kasvisreseptit

Nässelsoppa med chili

En nässelsoppa fullproppad med näring och vitaminer!
(0)
Tulosta
2literNässlor
1stGul lök
1stNärpes Grönsakers röd chili
1mskSmör eller olja
1stGrönsaksbuljong
2,5dlValfri grädde
6dlVatten
1.5-2tskSalt
0,5tskSvartpeppar
Gräslök och grädde att toppa med
  1. Plocka ca 2 liter nässlor.
  2. Skölj och lägg i en stor kastrull med rikligt med vatten.
  3. Koka nässlorna i 5 minuter.
  4. Häll bort vattnet och krama ur vätskan.
  5. Hacka lök och chili och fräs i en kastrull med smör eller olja.
  6. Lägg till grönsaksbuljong och grädde och låt koka upp.
  7. Lägg till nässlor, vatten, salt och peppar och låt koka i 10 minuter.
  8. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  9. Smaka och tillsätt mera salt vid behov.
  10. Låt soppan svalna en aning innan servering, toppa med färsk gräslök och en skvätt grädde.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.