Nässelsoppa med chili
En nässelsoppa fullproppad med näring och vitaminer!

2liter | Nässlor |
1st | Gul lök |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
1msk | Smör eller olja |
1st | Grönsaksbuljong |
2,5dl | Valfri grädde |
6dl | Vatten |
1.5-2tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
Gräslök och grädde att toppa med |
- Plocka ca 2 liter nässlor.
- Skölj och lägg i en stor kastrull med rikligt med vatten.
- Koka nässlorna i 5 minuter.
- Häll bort vattnet och krama ur vätskan.
- Hacka lök och chili och fräs i en kastrull med smör eller olja.
- Lägg till grönsaksbuljong och grädde och låt koka upp.
- Lägg till nässlor, vatten, salt och peppar och låt koka i 10 minuter.
- Mixa soppan slät med en stavmixer.
- Smaka och tillsätt mera salt vid behov.
- Låt soppan svalna en aning innan servering, toppa med färsk gräslök och en skvätt grädde.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.