Paahdettu kukkakaali-currykeitto

1kpl | Kukkakaali |
2rkl | Öljyä paahtamiseen |
1tl | Suolaa |
2kpl | Keltasipulia, pientä |
0,5tl | Sitruunankuorta |
0,5dl | Valkoviinietikkaa |
2rkl | Punaista currytahnaa |
3dl | Kasvislientä, luomu |
4dl | Kookosmaitoa |
Tarjoiluun: | |
Juustoraastetta | |
Tuoretta ruohosipulia |
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Silppua kukkakaali ja lisää se uunipellille. Lorauta päälle öljyä.
- Paahda kukkakaaleja uunissa kunnes ne saavat kauniin värin, n 20 minuuttia.
- Silppua sipulit ja lisää ne öljyn kanssa kattilaan. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä polta!
- Raasta joukkoon sitruunankuori.
- Lisää currytahna ja valkoviinietikka ja lisää paahdetut kukkakaalit.
- lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Anna porista n. 10–15 minuuttia liedellä.
- Maista ja mausta lisää jos tarve.
- Ota kattila liedeltä ja soseuta kukkakaalit. Sekoita ja maista vielä kerran.
- Lisää keiton päälle juustoraaste ja ruohosipuli.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.