Kasvisreseptit

Pepperonata - Makalös paprikastuvning

Makalös paprikastuvning från Piedmonte - Den norditalienska stoltheten pepperonata är lätt att tillaga och kan användas på många sätt, antingen som förrätt eller som huvudrätt stuvad med kokta röda linser!
(0)
Tulosta
Steg 1
1dlSolrosolja
1Stjälk av stjölkselleri
4Schalottenlökar
4Vitlöksklyftor
1Rosmarin, färsk
1Fänkolsfrön
1lagerblad
1Chiliflingor
1Saffran
Havssalt
Steg 2
4Inhemsk spetspaprika
Steg 3
4Inhemska tomater, rödmogna
1Vitvinsvinäger
1Basilika
4Kapris
  1. Skala stjälksellerin och skär tunt.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och den färska rosmarinen.
  3. Sätt alla ingredienser i steg 1 i en kastrull och låt sjuda tills de är mjuka.
  4. Dela spetspaprikorna och avlägsna stammar och frön. Grovhacka.
  5. Tillsätt spetspaprika bitarna i kastrullen, sjud ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt grovhackade tomater utan stam och vitvinsvinägern. Man kan lämna bort kapris om man vill.
  7. Låt hela härligheten sjuda till i en gryta, cirka 20 minuter, och tillsätt basilika.
ST
:Sami Tallberg
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.