Pomodori ripieni
Fyllda tomater görs ofta med t.ex tonfisk som fyllning! Här kommer ett vegetariskt alternativ där de vita bönorna ger en fin konsistens åt fyllningen, på samma gång som oliverna ger rätten lite karaktär.
8st | Närpes Grönsakers tomat |
Fyllning: | |
200g | Vita-bönor |
1knippe | Timjan |
30g | Parmesanost |
1msk | Olivolja |
Salt | |
16st | Kalamataoliver |
50g | Riven mozzarellaost |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta tomaterna, skär av ett ca 1 cm:s lock av tomaten.
- Gröp ur tomaterna varsamt med en matsked, men spara inkråmet och sätt det i en sil.
- Kör tomatinkråmet, vitlök, vita bönor, timjan, parmesan, olja och en gnutta salt i en kutter, till en lätt gryning massa.
- Fyll tomatern med bönmassan, placera kalamataoliverna samt den rivna mozzarellan över tomaterna.
- Gratinera i ugn ca 15 minuter eller tills osten fått färg.
- Servera till exempel på buffé eller tillsammans med andra tapas- antipastainspirerade rätter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.