Rostad fetaost med körsbärstomater
Upplev ett läckert och enkelt vegetariskt recept: ugnsbakad feta med körsbärstomater och örter. Denna snabba ugnsrätt passar perfekt som tillbehör, förrätt eller lätt huvudrätt. Feta kombineras med saftiga tomater, aromatiska örter och vitlök och skapar en smakrik och färgstark rätt som imponerar både i vardagen och vid festligare tillfällen.

Ingredienser
| 1pkt | Fetaost |
| 10st | Närpes Grönsakers körsbärstomater |
| 5st | Vitlöksklyftor |
| 1st | Rödlök, liten |
| 2msk | Tomatpuré |
| 2msk | Olivolja |
| Torkade örter, rosmarin, basilika, timjam | |
| Svartpeppar |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Förrätter Tillbehör |
| Specialkost | Glutenfri Äggfri |
| Säsong | Vardagsmat BBQ Sommar Skördetid |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 30 min |
| Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Sätt fetan i en ugnsform och ställ in ugnen på 200 grader.
- Tillsätt de halverade tomaterna och vitlöksklyftorna.
- Pensla fetans yta med tomatpuré och strö över kryddorna.
- Tillsätt hackad rödlök överst.
- Ringla dessutom olivolja över fetan och tomaterna.
- Sätt in ugnsformen i ugnen och rosta i ca 15 minuter på 200 grader. Lägg folie över formen om vitlöksklyftorna börjar bli för mörka.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






