Rostad pumpa och stark ricotta ost
Färggrann förrätt till festen!

Ingredienser
Rostad pumpa | |
1st | Myskpumpa, stor eller 2 st mindre |
0,5dl | Olivolja |
Salt, svartpeppar | |
Stark ricotta ost | |
200g | Ricotta ost |
1tsk | Salt |
2st | Närpes Grönsakers chili, röd |
1kruka | Bladpersilja, hackad |
Portioner
Gör så här:
- Rostad pumpa
- Skär pumpan/ pumporna på mitten, så att den hela delen och den med fröna är skilda från varandra.
- Skala halvorna.
- Halvera delen med fröna och gröp ur dem med en sked.
- Halvera även den andra halvan.
- Massera olivolja och salt på delarna.
- Lägg dem på en plåt med plåtpapper och rosta i ugn 30 min, eller tills mjuka.
- Krydda med svartpeppar.
- Stark ricotta ost
- Blanda ingredienserna i en skål.
- Servera med de rostade pumporna.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.