Kasvisreseptit

Snabb tofubowl med risnudlar

En smakrik asiatisk rätt med tofu och risnudlar.
(0)
Tulosta
300gMarinerad tofu
1mskValfri olja
450gFrysta wokgrönsaker
1askNärpes Grönsakers Dunne
0,5dlSojasås
1,5tskSalt
1tskPaprikapulver
0,5tskVitlökspulver
0,25tskChilipulver
0,25tskSvartpeppar
1krukaFärsk koriander
185gRisnudlar
  1. Tärna tofun.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja och stek tofubitarna i 5-6 minuter eller tills de har fått en lätt gyllenbrun yta.
  3. Lägg wokgrönsakerna i stekpannan och stek tills mjuka.
  4. Halvera under tiden Dunne-tomaterna och hacka koriander.
  5. Gillar du inte koriander lämnar du bort den eller ersätter med annan krydda.
  6. Lägg tomatbitarna i stekpannan och häll över sojasåsen.
  7. Krydda med salt, paprika, vitlökspulver, chili och svartpeppar.
  8. Låt puttra i några minuter.
  9. Koka upp vatten i en kastrull, dra av plattan och lägg i risnudlarna.
  10. Låt stå under lock i 3-4 minuter.
  11. Häll bort vattnet och skölj nudlarna med kallt vatten.
  12. Rör ner risnudlarna i stekpannan tillsammans med hackad koriander.
  13. Servera i skålar och toppa med lite färsk koriander.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.