Somrig bulgursallad
Rosta rotsakerna al dente, så att de bibehåller krispigheten och det härliga tuggmotståndet. Använd gärna inhemska råvaror om möjligt.

Ingredienser
| 100g | Bulgur |
| 1burk | Stora vita bönor, förkokta |
| 200g | Morot, strimlad |
| 100g | Palsternacka, strimlad |
| 100g | Kålrot, strimlad |
| 100g | Sparris |
| 50g | Ärtskidor |
| 200g | Körsbärstomater |
| 100g | Röd paprika |
| 50g | Persilja |
| 50g | Rädisor |
| Ärtskott | |
| Olivolja | |
| Salt | |
| Svartpeppar |
Portioner
Gör så här:
- Tillred bulgur enligt anvisningarna på förpackning och kyl ner.
- Rosta rotsakerna i ugn med lite olivolja och kyl ner.
- Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt med olivolja och salt och peppar.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






