Kasvisreseptit

Svartrotsrisotto med morot

Risotto går bra att värma dagen efter.
(0)
Tulosta
Risotto
300gSvartrot
2stGula lökar
2mskOlivolja
2stBuljongtärningar
9dlVatten
0,5dlLjus vinäger
2,5dlAvorioris, alternativt grötris
80gRiven ost
Syrad morot
2stMorot
2mskVinäger
1msksocker
  1. Risotton
  2. Skala löken och svartrötterna.
  3. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  4. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  5. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  6. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  7. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera toppad med frön och syrad morot.
  9. Syrad morot
  10. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  11. Häll på vinäger och socker.
  12. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.