Kasvisreseptit

Svartrotsrisotto med morot

Risotto går bra att värma dagen efter.
(0)
Tulosta
Risotto
300gSvartrot
2Gula lökar
2Olivolja
2Buljongtärningar
9dlVatten
0,5dlLjus vinäger
2,5dlAvorioris, alternativt grötris
80gRiven ost
Syrad morot
2Morot
2Vinäger
1socker
  1. Risotton
  2. Skala löken och svartrötterna.
  3. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  4. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  5. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  6. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  7. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera toppad med frön och syrad morot.
  9. Syrad morot
  10. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  11. Häll på vinäger och socker.
  12. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.