Svartrotsrisotto med morot
Risotto går bra att värma dagen efter.

Risotto | |
300g | Svartrot |
2st | Gula lökar |
2msk | Olivolja |
2st | Buljongtärningar |
9dl | Vatten |
0,5dl | Ljus vinäger |
2,5dl | Avorioris, alternativt grötris |
80g | Riven ost |
Syrad morot | |
2st | Morot |
2msk | Vinäger |
1msk | socker |
- Risotton
- Skala löken och svartrötterna.
- Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
- Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
- Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
- Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
- Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
- Servera toppad med frön och syrad morot.
- Syrad morot
- Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
- Häll på vinäger och socker.
- Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.