Tomat gazpacho
En kall tomatsoppa som passar utmärkt som förrätt och äts med fördel tillsammans med färskt bröd.

Ingredienser
| 3st | Närpes Grönsakers tomater |
| 1st | Närpes Grönsakers röd paprika |
| 1liten | Närpes Grönsakers Gurka |
| 1liten | Gul lök |
| 2st | Vitlöksklyftor |
| 1msk | Balsamvinäger |
| 1msk | Olivolja |
| 1tsk | Salt |
| 0,5krm | Svartpeppar |
| 2skivor | Valfritt mjukt bröd |
Portioner
Gör så här:
- Skölj eller skala alla grönsaker och skär i bitar.
- Lägg i en matberedare eller stark mixer tillsammans med balsamvinäger, olja, salt och peppar.
- Mixa tills soppan är så gott som slät, lite småbitar gör dock inget.
- Smaka och tillsätt mera kryddor vid behov.
- Skär brödskivorna i små tärningar och stek i en torr stekpanna i några minuter.
- Häll upp gapazon i små skålar och toppa med de stekta brödbitarna.
- Ät gärna tillsammans med en skiva färskt, mjukt bröd.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






