Tomat-harissagryta
Här är en gryta full av smak! Grytan är kryddad med harissapasta, som är en tunisisk kryddpasta, eller chilipasta översatt till svenska. Harissapastan är kryddad med chili, vitlök och tomat.

Ingredienser
| 200g | Champinjoner |
| 2st | Gullökar |
| 1st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
| 400g | Närpes Grönsakers Favorino tomat |
| 50g | Harissapasta |
| 0,5dl | Olivolja |
| 4st | Vitlöksklyftor |
| 1l | Vatten |
| 1kruka | Färsk basilika |
| 1msk | Salt |
| 1msk | Socker |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Gryträtter Huvudrätter |
| Specialkost | Laktosfri Äggfri Mjölkfri |
| Säsong | Vardagsmat |
| Produktkategorier | Paprika |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Värm en stor kastrull.
- Lägg olivolja, harissapasta, hackad vitlök och strimlad gul lök i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt de tärnade champinjonerna och tomaterna.
- Bryn ännu en minut.
- Tillsätt vatten och basilikablad.
- Låt sjuda sakta till en gryta.
- Krydda med salt och socker.
- Servera med tex ris.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







