Tomat-ricottasoppa
Servera som förrätt eller gör en större sats och ät som huvudrätt.

1kg | inhemska tomater |
1st | stor gullök |
1st | vitlök |
1st | burk ricotta |
0,5 | Grönsaksbuljongtärning |
5dl | Vatten |
2msk | chilisås |
torkad basilika | |
Salt | |
Svartpeppar | |
citronpeppar | |
Citronsaft | |
2msk | Olivolja |
- Fräs den hackade löken och vitlöken i olja.
- Tillsätt de klyftade tomaterna, rör några gånger och tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Låt koka under lock tills tomaterna är mogna.
- Lyft kastrullen av spisen när tomaterna är mjuka och kör med stavmixer tills soppan är slät. Blanda i ricottan, kryddorna och chilisåsen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.