Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning
En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.

2 | Batat á 300g |
1 | Gul lök |
2 | Vitlöksklyftor |
1 | Valfri olja eller smör |
1 | Fryst spenat (150g) |
1,5 | Örtsalt |
1 | Svartpeppar |
380g | Förkokta svarta bönor |
200g | Fetaost |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i 30 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen.
- Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
- Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
- Krydda med örtsalt och svartpeppar.
- Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
- Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
- Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
- Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
- Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
- Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
- Servera gärna genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.