Kasvisreseptit

Vegansk smörgåstårta

Denna veganska smörgåstårta är underbar! Den är fräsch och passar att servera på kalas och andra fester, eller bara för att du själv vill ha något gott! Den kryddiga tomat-paprikafyllningen innehåller rikligt med inhemska grönsaker.
(0)
(692)
Tulosta
Paprika-tomatkräm:
200gNärpes Grönsakers spetspaprika
1dlNärpes Grönsakers pärltomat
0,5stNärpes Grönsakers röd chili
1stVitlöksklyfta
50gValnöt
1mskCironsaft
2mskOlivolja
0,5tskSalt
1tsk(Rökt)paprikakrydda
1tsk(Lönn)sirap
Svartpeppar
Ärtkräm:
2dlFrysta ärter
0,5krukaBasilika
1mskCitronsaft
0,25tskSalt
1mskOlja
1stVitlöksklyfta
Glasyr:
1,5burkHavrefraiche
3tskCitronsaft
2mskTjock naturell (vegansk) yoghurt
Salt
Citronskal
Dekoration:
Närpes Grönsakers gurka
Närpes Grönsakers pärltomat
Persilja
Redisa
Annat:
12skivorLjust rostabröd (veganskt och glutenfritt)
Grönsaksbuljong till vätning
  1. Lägg ugnen på 200 grader.
  2. Tina (vid behov) upp brödet i tid.
  3. Paprika-tomatkräm;
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut spetspaprikorna (skär bort stjälken och kärnhuset), pärltomater och vitlösklyfta med skal.
  5. Om skalet lätt kommer loss går det att ta bort (behövs inte).
  6. Skala vitlöken.
  7. Lägg valnötterna i en stekpanna utan olja och bryn till att de fått lite färg.
  8. Lägg alla ingredienserna för paprika-tomatkrämen i en hushållsmaskin (eller skål för stavmix) och mixa till en tjock kräm.
  9. Smaka av och tillsätt vid behov salt.
  10. Gör ärtkrämen:
  11. Tina upp ärterna i en sil under varmt vatten.
  12. Lägg ingredienserna i en hushållsmaskin eller skål för stavmix och mixa till en kräm.
  13. Plocka ihop:
  14. Skär en bit folie så att den täcker hela botten på ugnsformen och kommer rejält över sidorna.
  15. Skär bort kanterna av brödet, så tunnt som möjligt.
  16. Bred ut 3 brödskivor på botten, tätt ihop med varandra.
  17. Vät lätt med grönsaksbuljong.
  18. Lägg på hälften av tomat-paprikakrämen.
  19. Tillsätt 3 brödskivor, vät dem och lägg på ärtkräm.
  20. Lägg på tre brödskivor, vät och tillsätt det sista av tomat-paprikakrämen.
  21. Tillsätt ännu de sista brödskivorna och vät dem.
  22. Sväng foliekanterna över tårtan tätt.
  23. Du kan lägga på en liten tyngd.
  24. Låt ligga i kylskåpet över natt.
  25. Dekorera:
  26. Följande dag gör glasyren genom att blanda alla ingredienserna.
  27. Tillsätt enligt smak salt och citronskal.
  28. Lyft tårtan ur formen och ta bort folien.
  29. Lägg på glasyren.
  30. Strimla gurka med en osthyvel eller skalkniv till breda strimlor.
  31. Rulla gurkstrimlorna i rullar.
  32. Skär pärltomaterna på hälft.
  33. Dekorera smörgåstårtan med gurkrullar, pärltomater, persilja, redisor el dyl.
  34. Går även att använda ätbara blommor.
  35. Servera direkt!
Parantavaruoka
:Parantavaruoka
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.