Veggietacos
Veganskt, glutenfritt och hälsosamt alternativ till traditionella tortillaplättar eller tacoskal. Tacos gjorda på isbergssallad är riktigt krispigt och gott och framhäver fyllningarna på ett mycket fräscht och gott sätt.

Ingredienser
1st | Isbergssallad, stor |
Paprikamojo | |
1st | Paprika, gul |
1st | Paprika, röd |
0,5st | Solo vitlök |
1st | Schalottenlök |
1msk | Tomatpuré |
2msk | Olivolja |
1msk | Vinäger |
1msk | Honung |
Salt, svartpeppar | |
Champinjonerna | |
10st | Champinjoner |
1st | Solo vitlök |
3msk | Olivolja |
2tsk | socker |
Flingsalt, svartpeppar | |
3msk | Balsamico |
Portioner
Gör så här:
- Plocka bort de yttersta mjuka lagren av isbergsalladen, plocka sedan av så stora blad som möjligt av isbergssalladen, tvätta under kallt vatten och slunga i salladsslunga.
- Paprikamojo
- Tvätta paprikorna, och skär i små tärningar, finhacka schalottenlök och vitlök.
- Blanda alltsammans i en skål, smaka av med salt och peppar.
- Champinjonerna
- Skär champinjonerna i bitar och finhacka vitlöken.
- Bryn svamparna och vitlöken i olivolja, krydda med salt, socker och svartpeppar, häll på balsamico och låt det koka in.
- Servering
- Fyll salladsbladen med en kryddig paprikamojo och med nyfrästa champinjoner.
- Toppa gärna med t.ex färsk koriander och ärtskott.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.