Kasvisreseptit

Vichyssoisse

Den franska klassiska potatis-purjolökssoppan som i sin enkelhet får syrlighet från citronsaften. Soppan skall kokas länge för att få sin mjuka sammetslena konsistens. Mjölk har man i receptet för att soppan ska bli skummigare än om man enbart använder grädde.
(0)
(2049)
Tulosta
Soppan
250gPurjo, enbart den vita delen
400gPotatis
1tskTimjan, torkad
50gSmör
7dlVatten
1stBuljongtärning
Saften av 1/2 citron
1,5dlMjölk, röd
1,5dlMatgrädde
Salt, vitpeppar
Till servering
Gräslök
Mjölkskum
  1. Tvätta purjolöken och skala potatisen, skär i bitar.
  2. Fräs purjo, potatis och timjan i smöret, häll på 7 dl vatten samt 1 buljongtärning.
  3. Låt småkoka under lock i 30 minuter.
  4. Häll i mjölk och grädde, låt koka upp.
  5. Ta kastrullen av plattan, pressa i citronsaften och mixa med kannmixer eller med stavmixer.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera tillsammans med skummad mjölk och finskuren gräslök.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.