Zucchinibåtar med rödbeta och getost
En lite annorlunda vegetarisk rätt till buffébordet. Servera som förrätt eller plockmat.
3st | Zucchini |
3st | Stora rödbetor |
1tsk | Salt |
1paket | Förkokta blandade bönor á 380g |
1st | Liten gul lök |
1kruka | Färsk persilja |
180g | Getost |
1,5tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skölj och halvera zucchini på längden, gröp ur kärnorna och lägg i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och riv rödbetorna grovt.
- Lägg på ett fat och strö över 1 tsk salt för att driva ut lite av vätskan.
- Skölj bönorna och hacka lök och persilja.
- Smula getosten
- Krama ur vätska ur de rivna rödbetorna och lägg i en skål.
- Rör ner bönor, lök, persilja, salt och peppar.
- Fördela röran i zucchinihalvorna.
- Toppa med getost.
- Rosta i mitten av ugnen i 25 minuter tills getosten fått färg och zucchinin blivit mjuk.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.