Rostad fetaost med örter och körsbärstomater
Otroligt gott tillbehör till en fräsch sallad och gott bröd.

Ingredienser
1pkt | Fetaost |
10st | Körsbärstomater |
5st | Vitlöksklyftor |
1st | Rödlök, liten |
2msk | Tomatpuré |
2msk | Olivolja |
Torkade örter, rosmarin, basilika, timjan | |
Svartpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Tillbehör |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | BBQ Skördetid Sommar |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Sätt fetaosten i en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader.
- Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och vitlöksklyftorna i ugnsformen.
- Pensla tomatpurén ovanpå fetaosten och strö över kryddorna.
- Tillsätt den skivade rödlöken överst.
- Häll lite olivolja över feta och tomaterna.
- Rosta i ugn i 200 grader i ca 15 minuter, om vitlöksklyftorna får för mycket färg, skydda formen med aluminiumfolie.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.