Kasvisreseptit

Rostad fetaost med örter och körsbärstomater

Otroligt gott tillbehör till en fräsch sallad och gott bröd.
(0)
(765)
Ingredienser
Tulosta
1pktFetaost
10stKörsbärstomater
5stVitlöksklyftor
1stRödlök, liten
2mskTomatpuré
2mskOlivolja
Torkade örter, rosmarin, basilika, timjan
Svartpeppar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Förrätter
Tillbehör
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
BBQ
Skördetid
Sommar
Svårighetsgrad
Snabbt och enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Ugn
Gör så här:
  1. Sätt fetaosten i en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och vitlöksklyftorna i ugnsformen.
  3. Pensla tomatpurén ovanpå fetaosten och strö över kryddorna.
  4. Tillsätt den skivade rödlöken överst.
  5. Häll lite olivolja över feta och tomaterna.
  6. Rosta i ugn i 200 grader i ca 15 minuter, om vitlöksklyftorna får för mycket färg, skydda formen med aluminiumfolie.
AP
Din kock:Anne PfitznerFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.